Prvoklasan dizajn

Jeste li se ikada zapitali šta čini dizajn zaista prvoklasnim?

Bilo da se radi o automobilima, odeći ili kuhinjama – svaki dizajner sebi uvek iznova postavlja isto pitanje: kako postići prvoklasan dizajn?

Za vas smo pripremili 10 kuhinjskih teza koje će vam olakšati posao i pomoći Vam da prepoznate prvoklasan dizajn.

1. Prvoklasan dizajn je jedinstven

Moderna kuhinja mora biti dizajnirana tako da njena celokupna slika bude u skladu s kontekstom kuće ili stana. Pri odabiru kuhinjskih elemenata treba se pridržavati klasičnih smernica i prilagoditi ih individualnom ukusu i kreativnim idejama. Jedino tako možete postići prvoklasan izgled koji zrači senzualnošću i posebnošću.

2. Prvoklasan dizajn će vam oduzet dah

Pomno planirana kuhinja nedvosmisleno privlači poglede. Pobrinite se da Vašim gostima pri ulasku u prostoriju pažnju ne preuzmu nepotrebni dodaci ili preterana dekoracija. Neka ih svaki put očara samo jedna stvar: prvoklasni dizajn kuhinje koja ostavlja bez daha.

3. Prvoklasan dizajn je inovativan

Moderno ne znači obavezno i inovativno. Bez obzira da li se radi o klasičnoj ili modernoj kuhinji, ona može imati inovativna rešenja i opremu koja nije uočljiva na prvi pogled. Ne zaboravite: inovativna kuhinja je prilagođena vašem životnom stilu sa ciljem da vam olakša svakodnevnicu.

4. Dobar dizajn je vanvremenski

Savetujemo vam da ne razmišljate previše o najnovijim trendovima i kuhinjama koje imaju vaši poznanici i prijatelji kada tražite inspiraciju za novu kuhinju. Verujte svom ukusu. Na kraju krajeva, kupovina kuhinje je velika investicija i definitivno želite da dizajn zadovolji vaše estetske zahteve.

5. Prvoklasan dizajn čini kuhinju upotrebljivom

Ako je kuhinja samo lepa, dugoročno neće ispuniti vaša očekivanja. Kuhinjski elementi, raspored, vrste elemenata i električnih uređaja moraju biti prilagođeni Vašem životnom stilu.

6. Prvoklasni dizajn je individualan

Nije bitno da li kuhinju koristi niža osoba ili neko visok 2 metra. U kvalitetnoj kuhinji visina ormana i kuhinjskog tela je prilagođena visini osobe koja će u njoj provoditi najviše vremena. Isto važi i za radnu površinu, ploču za kuvanje i sudoperu.

7. Prvoklasni dizajn traje

Trendovi se menjaju, ali možete računati da će prosečan životni vek kvalitetne kuhinje biti od 20 do 30 godina. DAN-ov dizajn i materijali su napravljeni i odabrani da idu u korak sa vremenom.

8. Prvoklasan dizajn je otvoren

Moderna kuhinja treba da bude dizajnirana tako da poziva na druženje. Uprkos ograničenom prostoru, trudimo se da izaberemo otvoreni raspored i tako obezbedimo dovoljno prostora za prijatne večeri sa prijateljima, porodična druženja ili rešavanje školskih zadataka sa našim najmlađima.

9. Prvoklasni dizajn je minimalistički

Puristički stil je uvek u modi, bilo danas, sutra ili za deset godina. Puristički stil se fokusira samo na suštinu i osigurava da suvišni elementi i prekomerna dekoracija ne pokvare ukupnu sliku. Minimalistički dizajn omogućava prostoriji da „diše“, što čini prostoriju većom i otvorenijom.

10. Za dobar dizajn je potrebno vreme

Ne štedite na vremenu uloženom u planiranje kupovine nove kuhinje. Stručni saveti, 3D projektovanje, isporuka i montaža – za sve je potrebno vreme. S obzirom da je kupovina kuhinje relativno velika investicija, savetujemo Vam da je prepustite stručnjacima. DANKÜCHEN Vam nudi besplatne stručne savete u studijima širom Srbije.

Pronađite inspiraciju za sve dizajnerske kuhinje na našem YOUTUBE kanalu, a pratite nas na FACEBOOK-u i INSTAGRAM-u za sve aktuelne vesti, promocije i fotografije kuhinja.

Video